Verstand van lekker vlees

Elke Keurslager is verantwoordelijk voor zijn eigen inkoop. Wij kiezen voor kwaliteit en voor aansprekende vleesconcepten. Traceerbaar van boer tot bord en geproduceerd op dier- en milieuvriendelijke wijze. Lokale vleesconcepten genieten de voorkeur, maar daarnaast hebben we ook voor verschillende buitenlandse concepten gekozen. U leest hier het waarom van onze keuze. Meer informatie over de herkomst van ons vlees dat wij verkopen? Vraag het ons gerust in de winkel, wij vertellen graag meer!

Rundvlees: Hollandse kwaliteit

Rundvlees

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Ons rundvlees komt van onze eigen runderen, die in eigen beheer (familie) opgroeien.

Zo weten wij precies wat voor vlees wij in de kuip hebben. Onze veestapel bestaat uit ca. 80 runderen. Daar zijn wij uiteraard best een beetje trots op.

Een greep uit ons assortiment:

• biefstuk • sukadelappen • hacheevlees
• kogelbiefstuk • riblappen • runderpoulet
• haasbiefstuk • runderrollade • braadstuk
• zijlende • rosbief • magere stooflapjes
• staartstuk • braadlappen  
• runderschnitzel • bieflappen  

Puur natuur varkensvlees

Als Keurslager leveren wij alleen vlees waar wij zelf achter staan. Zoals varkensvlees afkomstig uit de Keten Duurzaam Varkensvlees. Het KDV-stempel staat voor een milieubewuste en diervriendelijke productie. Dat gebeurt op basis van goede afspraken tussen de KDV-deelnemers, zowel varkenshouders, grossiers en Keurslagers. Zij kiezen voor duurzaamheid en voelen zich verantwoordelijk voor een lekker, maar ook gezond stukje vlees.

Milieubewuste productie
KDV-varkenshouders hanteren een doordachte stalinrichting en zorgvuldig management. Dat leidt tot minder energieverbruik, minder uitstoot van ammoniak en een lager mineralenverbruik. Bovendien worden de KDVeisen steeds verder aangescherpt.

Dierwaardig leven
KDV-varkens hebben een dierwaardig leven, met veel licht, lucht en bewegingsruimte. Zij beschikken altijd over vers drinkwater en 'speelgoed'. Dierenartsen en andere deskundigen helpen om de varkens topfit en gezond te houden. Zo is in samenwerking met de Dierenbescherming een dierenwelzijnsmeetlat ontwikkeld, als leidraad voor het permanent verbeteren van dierenwelzijn. Hoe beter de leefkwaliteit hoe beter het varkensvlees.

Vers vlees

Kip - lekker veelzijdig

Kippenbout

Een lekker gekruide kip uit de oven, een gemarineerde kipsaté of een klassieke, zacht gestoofde coq-au-vin. Met kip kun je alle kanten uit. Ook in  wereldgerechten, zoals een Mexicaanse wrap of Thaise curry. Maar wat bepaalt nou de smaak en de kwaliteit?

Natuurlijk scharrelen
De combinatie van gebalanceerde voeding, frisse lucht, spel en beweging bepaalt in sterke mate de kwaliteit en malsheid van het kippenvlees. Voor dit vlees met een verhaal ben je bij de Keurslager aan het juiste adres. We kunnen je precies vertellen waar de kip vandaan komt. Je weet dus wat je eet. Voor vlees met een keurmerk betaal je iets meer, maar dat proef je dan ook.

Je proeft dat het gaat om kwaliteitsvlees. Smaakvol, lekker mals en zacht. Geniet van het heerlijke kippenvlees op je bord.

Kalfsvlees – wereldberoemd

Subtiel van smaak en zacht van structuur: kalfsvlees heeft een onmiskenbaar karakter. De smaak is nog niet zo vol als van volwassen runderen, maar wel duidelijk aanwezig.

Ons kalfsvlees, uit Hollandse weiden, is wereldberoemd om de uitstekende kwaliteit. Hollands kalfsvlees combineert een fijne smaak met een laag vetpercentage. Kenmerkend is het kleine vetrandje waardoor het vlees lekker sappig blijft tijdens het bakken. Het is dus raadzaam om dit vetrandje pas af te snijden ná het bakken. Dan kunt u echt genieten van een lekker mals en sappig stukje kalfsvlees. Bijvoorbeeld geserveerd met goudgeel gebakken aardappelschijfjes.

Kalfsvlees

Lamsvlees – natuurlijk lekker!

Toonbank

Weinig soorten vlees zijn zo mals als dat van een lam. Maar wat maakt lamsvlees zo mals? Het creëren van de juiste smaak en textuur van vlees begint bij de keuze voor het ras. Ook het juiste voer is essentieel.

Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de ziltige uitgesproken smaak. Het vlees van het lam is geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De meest verkochte delen van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes. Deze zijn uitstekend geschikt om te braden of te roosteren. De lamsschouder kunt u braden of roosteren. De lamsribbetjes zijn lekker om te stoven. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met lekkere verse kruiden zoals tijm, marjolein of oregano. Wij hebben voor u altijd vers Hollands lamsvlees.

Verse vleeswaren

Vleeswaren

In onze winkel vindt u elke dag een ‘keur’ aan verse vleeswaren. Van heerlijke verse slagerssnijworst tot onze veel verkochte eigen grillworst. Want veel producten maken wij zelf. Natuurlijk hebben wij ook buitenlandse specialiteiten in huis. Meer dan genoeg inspiratie voor – bijvoorbeeld - een heerlijk belegd broodje.

Hieronder een greep uit ons assortiment bijzondere vleeswaren:

• shoarmarollade • Zeeuws spek
• magere runderrollade • runderrookvlees
• roasted porc rib • achterham
• runderrosbief • beenham
• fricandeau • varkensrollade
• gegrilde kiprollade • grillworst
Verse vleeswaren

Wildspecialiteiten

Vers vlees

Wild van wild?

Vers Hollands en Europees wild is onze specialiteit. Tijdens het seizoen (oktober tot en met december) bieden wij u een groot assortiment Hollands en Europees wild uit voorraad. Veel soorten zijn direct leverbaar, vers of diepvries. Een andere mogelijkheid is: vandaag besteld is morgen in huis.

Wij hebben voor u een uitgebreid assortiment wild geselecteerd. Hert en wildzwijn komen vers van de Veluwe. Verder bestaat ons assortiment onder andere uit: haas, konijn, parelhoen, eend en fazant.

van der Geest, Keurslager

Casablancastraat 12
2037AK Haarlem
0235333313

Openingstijden

maandag 11:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten